Tobias Bäckstrand

Biografi   Yrkeserfarenheter   Fritid   Min blogg   Kontaktuppgifter

 

Fotogalleri   Länkar   Musik

Jag har under en längre tid på lediga stunder utforskat Spotify genom att söka efter artister från hela världen, vilket resulterat i en lång lång spellista som jag för tillfället delar med mig av till er. Jag presenterar trettio låtar varje månad tills vi tagit oss runt hela jordklotet. Nedan finns en karta som visar vilka områden som besökts hittills (markerat med rött). Kartan är även en länk till en spellista på Spotify, med samtliga låtar som presenterats hittills (förutom den aktuella etappen samt några låtar som inte längre finns på Spotify). Längst ner på denna sida presenterar jag även varje månad fyra album från artister som varit med i tidigare delar av "resan". Ni får gärna komma med kommentarer om musiken, konceptet eller vad ni vill via min blogg eller e-post.

Då var vi tillbaks där vi startade för ca 18 månader sedan. Denna, den sista delen, har jag givit namnet "Back in the far north". Jag väljer här att presentera ytterligare några låtar med samiskan Mari Boine, ifall någon ännu inte upptäckt hennes storhet, samt några artister från Sverige. Några av de svenska artisterna har tydliga influenser från platser vi tidigare "besökt" under "resan". Slutligen vill jag påpeka att det naturligtvis finns mycket musik/artister/underhållare kvar att upptäcka, med denna "resa" har vi bara "skrapat lite på ytan". Nåväl, jag kan bara hoppas ni haft en trevlig "resa" och förhoppningsvis upptäckt åtminstone några av alla fantastiska musiker som finns runt om i världen. Klicka på länken nedan för att starta etapp tjugo. 

Back in the far north

Nedan presenteras vilka länder/områden artisterna/grupperna representerar.

Sápmi

Mari Boine

Sverige

Garmarna, Hedningarna, Esbjörn Svensson Trio, Mynta, Peps Blodsband, Hoven Droven, Groupa, Bo Kaspers Orkester, Ale Möller Band, Louise Hoffsten, Åsa Jinder

 

Klicka på kartan för att lyssna på låtar presenterade hittills.

Fyra album från tidigare presenterade artister :

Yechiel Hasson - Different air

Gitarrist från Israel jag fastnat för. Ett skönt album som till största delen är instrumentalt. Rekommenderas varmt.

 

 

 

 

 

 

Eleni Vitali - Epta...Ke na prosehis

Sångerska från Grekland med en röst jag gillar. Ett album jag absolut rekommenderar en lyssning.

 

 

 

 

 

 

Edina Mokus Szirtes - Tesséklássék

Musiker från Ungern jag gillar. Musiken på albumet svänger skönt och får mig på gott humör. Lyssna själva.

 

 

 

 

 

Tsuumi Sound System - Growing up

Sista presentationen i detta projektet är en grupp från Finland. Musiken de spelar är folkmusik och albumet är fullt med intressanta svängiga låtar. Lyssna själva.